Login
+Follow
Login

Lightweight

By Big Jumps - Active Outdoor on 2014.07.11 In Outdoor Utrustning

Wohoo jag har lyckats viktminska flera kilon!
Nu undrar ni säkert om det är deffning, ätstörning eller tappade muskler. Men nooope!

Men efter äventyrandet så är jag sugen på ännu lättare packning, även om jag lyckades få ner vikt och volym ganska mycket jämfört med förra sommaren. Det känns att knalla runt med packning på ca 15 kg. Man går där upp och ner för skogens backar, smala stigar och solens strålar smiter igenom den täta skogen.
Sen var jag inte helt nöjd med komforten gällande min 5.11 RUSH 72 (72 timmar, 47,5 Liter), bärsystemet var lite klent och klämde åt över nedre delen av halsen. I övrigt så är det en grym ryggsäck med många möjligheter. Men det är en annan story, som jag lär skriva in till tillverkaren.

Just nu provar jag en ny ryggsäck nu. En Marmot Kompressor Verve 32, alltså med packvolym på 32 Liter. Den väger strax över 1 kg.
(Marmot Verve finns i 3 olika volymer, 26, 32 och 42. Jag är faktiskt lite intresserad av 42:an om jag ska ha en riktig sovsäck och fler plagg med mig)
Den är stabil med ryggram och bra ventilation. Främst så valde jag den för att man kan öppna upp fronten helt. Föredrar att ha översikt på packningen, dels när jag planerar men också när prylarna ska ur.

Jag är som sagt lite av en materialnörd. Hur som helst, så vill jag ha så låg vikt och volym gällande min packning när jag är ute på äventyr (beroende av vilket mission jag ska på).
Speciellt nu på sommaren när det är väldigt varmt i luften så tar det på krafterna att bära runt på onödigheter.

Var ska man dra gränsen?
Jag har ändå räknat med komfort i kalkylen, vilket trollade fram ett nytt tält. Den biten av packningen är ändå av stor betydelse.
Nu har jag slopat sovsäcken och valde en liten smidig dunfilt från Tierra (down blanket), med måtten 120×68 cm, väger ca 200 gram med packpåsen.
Jämfört med min dunsovsäck som har en enorm volym om man lägger dom brevid varandra och den väger ca 800 gram. Så visst är det skillnad!
Så det är ryggsäck,tält och sovsäck som har fått ändras om till andra alternativ.

Ska vara tydlig med att detta är en ny packning som ska fungera under varma sommarnätter, så inget för kyligare klimat (eller nätter).

Just nu ligger vikten på ca 5,5 kg, jag räknar med att det landar på ca 8,5 kg. Då räknar jag med mat för 2-3 dagar, 2 L vatten och förstärkningsplagg.
Ska bli spännande att se om jag har kalkylerat rätt, helst så vill jag att det ska hamna på under 8 kg.
Det blir att skala bort allt onödigt!

Sen tillhör det visst mig att alltid klura på modifieringar! Har redan börjat klura på en kameraväska att snäppa fast på axelremmarna.

Idéen kom från min Fjällräven Kajka 65L, det är en stabil och tålig väska för tyngre packning. Den har plast honor (för klicklås) på axelremmarna, där man kan fästa väskans topplock, för att komma åt småplock på ett smidigt sätt.
Riktigt bra, men jag hörde av mig till Fjällräven om att de borde ta fram en kameraväska att snäppa fast och även några andra detaljer.

Ska redovisa allt i packningen framöver, ska ju se till att jag är nöjd först och främst.
Det är mycket sommar kvar! Men jag längtar ändå till en svalare höst.

 

IMG_2885

5 Responses to "Lightweight"

    Comments (5)

    Leave a comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *
    *
    *

Jag som driver denna bloggen heter Jojje och är en sådan där på-hugget-kille och jobbar som säljare inom elektronikbranschen, men har även ett enormt intresse inom outdoor.

Här kommer det att presenteras ett mer actionfyllt liv, som innehåller mycket outdoor, utrustning, pepp, attityd, street och några portioner humor.

Jag har som mål att visa upp outdoor-temat på ett kreativt sätt, det kommer förhoppningsvis att inspirera andra att förstå möjligheterna som finns.

Senaste inläggen
+Follow

Login